INGREDIENTE:
2 1/2 cani cu apa
1/2 cana cu ulei
1 1/2 cana cu zahar
3 cani cu faina
3 linguri cu cacao
1 esenta de rom
1 esenta de lamaie
1 praf de sare
2 pliculete praf de copt
250 gr ciocolata neagra
50 gr nuca
50 gr un
Modul de preparare:
1. Mod de preparare: Intr-o cratita,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul. Dupa aceea, se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul.
2. Din acest sos obtinut oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom pentru aroma.Dam deoparte. Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor. Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor aproximativ 40 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa. Se formeaza o crusta delicioasa.
Va dorim, pofta buna !