Peste 3000 de doze de Vaccin anti-Covid CONTRAFĂCUT, descoperite în China

OtherAccount
OtherAccount februarie 2, 2021
Actualizat 2021/02/02 at 12:03 PM

  • Autoritățile chineze au arestat peste 80 de persoane care produceau un vaccin anti-COVID-19 fals.
  • Poliţia a constatat că, din septembrie 2020, cei implicaţi au obţinut profituri uriaşe din realizarea vaccinurilor.

Potrivit CNN News, peste 80 de chinezi au fost reținuți după ce au fost prinși că produceau și vindeau un vaccin anti-COVID contrafăcut, aceștia fiind cercetați pentru practicarea ilegală a medicinei și pentru fraudă cu vaccinuri. Suspecții au fost implicați în producerea a cel puțin 3.000 de doze de vaccin anti-COVID fals.

După primele cercetări, oamenii legii au constatat că din septembrie 2020, cei implicaţi au obţinut profituri uriaşe din realizarea vaccinurilor din soluţie salină şi vânzarea acestora la un preţ mai mare.

De altfel, Interpola îndemnat încă din decembrie 2020 toate cele 194 de state membre să aibă în vedere aceste activități infracționale care sunt tot mai dese.

China şi-a vaccinat populaţia cu vaccinuri de la două companii, Sinovac şi Sinopharm, şi ambele au fost distribuite şi în alte ţări, inclusiv în Turcia.

Ambele companii au declarat iniţial că vaccinurile lor au fost eficiente cu peste 78%, dar studiile în stadiu întârziat ale candidatului Sinovac din Brazilia au raportat o rată de eficacitate de doar 50,38%.

Sinovac şi-a păstrat vaccinul, chiar dacă unele ţări l-au supus unor teste şi au întrerupt distribuirea.

Sinopharm, compania de stat al cărei vaccin a fost primul care a fost aprobat în China, a declarat că produsul său a fost 79,34% eficient în studii.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Statistici Trafic

Analize web în timp real