web analytics

Dovlecei umpluti cu legume

dovlecei-umpluti-cu-legume-4_533x400

Ingrediente
2 dovlecei, 2 fire ceapa verde, 200 g legume (morcov, fasole verde, broccoli, porumb, mazare, ardei gras), marar, patrunjel, busuioc, 1 rosie, cascaval (daca nu tineti post – altfel puteti renunta sau inlocui cu tofu), sare, piper, 5 linguri ulei.
Mod de preparare
Dovlecei umpluti cu legume este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta mancare de post aveti nevoie de 200 g legume. Puteti face combinatia care va place mai mult.

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime, apoi li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Ceapa tocata marunt se inabusa in 2 linguri ulei, se adauga miezul scos de la dovlecei- tocat marunt si legumele- spalate, curatate si taiate in bucati mai mici. Se lasa la calit pana se inmoaie toate. Se adauga marar, patrunjel, busuioc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se umplu dovleceii cu amestecul de legume. Deasupra fiecaruia se rade cascaval si se pun felii de rosii. Se aseaza apoi, intr-un vas termorezistent, impreuna cu 100 ml apa, 3 linguri ulei si un praf de sare. Se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 25 minute. Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 15- 20 minute.

Mod de servire
Dovleceii umpluti cu legume se servesc calzi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea dovleceilor umpluti ar fi utila o tava Vitesse de la Kitchenshop.

Mai multe articole

MUSCHIULET DE PORC IN SOS DE ROSII SI CIUPERCI

Ingrediente: 1 muschiulet de porc mic (cca 350 -450 gr) 350 gr ciuperci champignon mici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *