web analytics
Acasa / Reteta Zilei / FURSECURI CU NUCA SI CIOCOLATA

FURSECURI CU NUCA SI CIOCOLATA

fursecuri-cu-nuca-si-ciocolata2

Ingrediente:

250 g unt, 100 g zahar pudra , 1 ou, 50 gr cacao, 1 pliculet  zahar vanilat, 400 gr faina, 200-300 gr  nuci maruntite.
Umplutura: 100 gr ciocolata cu lapte,  1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga cacao , zaharul vanilat si  oul. Se amesteca usor , pana la se incorporeaza toate ingredientele. Se mixeaza cca 5 min .
  2. Se adauga treptat faina si amestecam pana se incorporeaza. Din aluatul obtinut  se formeaza bile mici cu ajutorul mainilor trecute prin apa.
  3. Se tavalesc  prin nucile  maruntite si se pun intr-o  tava tapetata cu hartie de copt. Cu varful unui sprit (varful de la pos) se formeaza in fiecare bila cate un cuib , vezi foto.
  4. Tava cu fursecuri se introduce in cuptorul incalzit si se coc cca 20 -25 min la foc potrivit (pana devin aurii la baza).
  5. Dupa coacere in  fiecare fursec (locul format inainte de coacere)se adauga ciocolata topita si amestecata cu zahar vanilat.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai. Sunt un deliciu !
Pofta Buna!

 SURSA: bucataria-romaneasca.ro

Mai multe articole

MUSCHIULET DE PORC IN SOS DE ROSII SI CIUPERCI

Ingrediente: 1 muschiulet de porc mic (cca 350 -450 gr) 350 gr ciuperci champignon mici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 13 =