web analytics
NOVA INFO
Acasa / Actualitate / Angela Merkel: Germania va oferi tot suportul guvernului actual de la Chișinău.

Angela Merkel: Germania va oferi tot suportul guvernului actual de la Chișinău.

După mai mulți ani de răcire a relațiilor oficiale dintre Berlin şi Chişinău, premiera Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită la Berlin, în cadrul căreia s-a întâlnit cu cancelara Germaniei, Angela Merkel.

În cadrul unei conferinţe de presă comune, Angela Merkel și-a exprimat convingerea că la Chișinău există astăzi o guvernare pro-europeană, care lucrează în interesul oamenilor, dar a subliniat şi că această guvernare va avea mult de muncă pentru realizarea reformelor. Maia Sandu a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat anterior, menționând că Republica Moldova își ia angajamentul de a urmări parcursul european. Şefa cabinetului de la Chişinău i-a criticat totodată dur pe cei care s-au aflat anterior la guvernare, precizând că nu au fost preocupați de edificarea unor instituții funcționale.

„Sunt onorată să mă aflu aici la invitația dumneavoastră, a unuia dintre cei mai respectați lideri în Uniunea Europeană, a unei femei care a ghidat Germania și Europa în vremuri dificile. Sprijinul dumneavoastră pentru Republica Moldova, țara noastră mică din Europa de Est, care luptă pentru a ieși din bezna trecutului său ca să înceapă o nouă cale, europeană, a fost constant și ferm. Din păcate, fostul guvern s-a bazat pe interesele personale, în loc să construiască instituții democratice. Știu că sunteți dezamăgiți de mai mulți politicieni din R. Moldova și sunt aici pentru a vă ruga să credeți că Moldova este un stat funcțional”, a declarat Maia Sandu.

Mai multe articole

Vreme neobisnuit de calda, pentru aceasta perioada!

Vremea pentru aceasta perioada este neobisnuit de calda, totusi este inca iarna. Temperaturile saptamana viitoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − three =