web analytics

Donald Trump anunță doborârea unei drone iraniene în Strâmtoarea Ormuz. Teheranul dezminte.

foto: wikipedia

Un nou incident complică relaţia dintre Statele Unite şi Iran. Armata americană a doborât o dronă militară a Teheranului în Strâmtoarea Ormuz. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Donald Trump, care a spus că vehiculul aerian se apropiase la mai puțin de 1.000 de metri de un vas de război al Washingtonului, USS Boxer. La scurt timp după anunțul președintelui american, Teheranul a dezmințit, însă, informația.

Conform informaţiilor furnizate joi de preşedintele american, când drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 metri de nava de atac USS Boxer, echipajul acesteia a transmis mai multe avertizări la care partea iraniană nu a răspuns și, prin urmare,  s-a recurs la „o acţiune defensivă”.

Drona a fost distrusă, a precizat liderul de la Casa Albă, care a mai declarat că s-a recurs la o asemenea acțiune deoarce aparatul ameninţa siguranţa vasului şi a echipajului acesteia.

Trump a îndemnat toate statele să îşi protejeze propriile nave şi să condamne Iranul pentru încercările sale de a împiedica libertatea navigaţiei şi comerţul mondial.

Mai multe articole

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A FĂCUT ANUNȚUL: SE REDESCHID ZONELE ALBE ÎN SPITALELE COVID-19

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat ca redeschiderea zonelor albe in spitale se poate face, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *