web analytics
NOVA INFO

„Mi-a răspuns nervoasă, zbierând necontrolat, că este în concediu şi o deranjez”, declara un rezident din Australia.

Daniela Stan, un diplomat care ocupă funcţia de consul în cadrul Consulatului General al României la Sydney, trimisă în post în 2017.

Rezidenţii români stabiliţi în Australia vorbesc despre atitudinea nepotrivită a Danielei Stan în raport cu funcţia pe care o ocupă: tergiversează întocmirea unor acte, manifestă aroganţă, ţipă la oameni, le vorbeşte urât, îi descurajează să-şi reînnoiască actele româneşti.

Oamenii citează, în plângerile făcute, articolul 31 din Legea 269/2003, potrivit căruia ”membrii Corpului diplomatic şi consular al României sunt obligaţi să-şi îndeplinească cu responsabilitate, profesionalism, loialitate, corectitudine, promptitudine şi conştiinciozitate îndatoririle de serviciu şi să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii României“.

Viorica Balec locuieşte în Sydney. Femeia susţine că încearcă de peste 7 luni să afle ce acte îi trebuie pentru a-i face paşaport românesc fiului ei, născut în Australia. Mai întâi a încercat să discute cu consulul Daniela Stan cu ocazia Zilei României (2018). ”Mi-a răspuns înţepat şi nepoliticos că trebuie să vin la consulat“, afirmă Viorica Balec. Femeia a mers la consulat în prima săptămâna a anului 2019, dar a aflat că Daniela Stan este în concediu. În încercările de a afla de ce acte are nevoie, ce trebuie tradus, legalizat, şi pe ce acte are nevoie de apostila de la Haga, a primit acelaşi răspuns: trebuie să vorbească cu doamna Stan.

Mai multe articole

12 FOCARE DE COVID 19 în TIMIȘ!

In ultimul focar aparut, cel de la Spitalul de copii “L.ȚURCANU” TIMIȘOARA a mai aparut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *