web analytics
NOVA INFO
Acasa / Actualitate / Centrul de legume și fructe de la Tomnatic in drum spre anul 2019!

Centrul de legume și fructe de la Tomnatic in drum spre anul 2019!

Centrul de legume și fructe este un proiect-pilot, care va putea fi multiplicat și în alte zone din județ. Acesta vine în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc.

În funcție de rezultate, se dorește ca astfel de centre să fie construite și în celelalte bazine legumicole din Timiș, precum Jimbolia – Checea – Sânmihaiu Român, Ciacova – Giera – Gătaia și Belinț – Lugoj – Traian Vuia.

Investiția va fi amplasată pe un teren de 11.509 metri pătrați. Depozitul are rolul de rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă – primăvară sau chiar până în perioada noilor producții. De asemenea, depozitul trebuie să asigure condițiile tehnologice pentru preluarea, păstrarea sau tranzitarea produselor horticole .

„După ce primim studiul de fezabilitate, urmează, anul acesta, licitarea proiectului tehnic și a execuției. Va fi primul construit de către consiliul județean și ne dorim să facem și altele, pentru a acoperi întreg județul. Condițiile optime de păstrare a fructelor și legumelor va permite producătorilor din județ să desfacă mai multe produse în magazinele din Timișoara și din Timiș. Investiția va aduce câștiguri mai mari pentru producătorii locali, dar și produse mai proaspete pentru consumatorii finali”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Mai multe articole

Bărbat dispărut. L-ați văzut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 9 =