web analytics
NOVA INFO

Românii in loc sa ajute, filmează!

Un poliţist de la Biroul de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti-Râmnicu Vâlcea, aflat la fața locului unui grav accident rutier, care a avut loc joi şi în care au fost răniți doi copii, și-a exprimat pe Facebook revolta față de modul în care s-au comportat cei prezenți la fața locului, atrași mai mult de morbid decât de dorința de a face bine.

Redăm mai jos mesajul său integral:

”Marian George Achitei 〰️〰️Biroul de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Rm. Vâlcea.

Nu scriu despre aşa ceva, de fapt nu scriu în general. Dar chestia asta trebuie scrisă să ajungă la #creierul celor care mai au un pic de discernământ (deşi sunt sigur că mesajul nu va ajunge la cei ce se comportă ca în situaţia descrisă mai jos).

Ora 19.10 aproape de finalul programului de muncă (20.00). Totul a fost gestionat corespunzător, te poţi duce şi tu în curând liniştit acasă. Însă gândul ăsta a zburat imediat ce am văzut pe sensul opus de circulaţie un autovehicul părăsind partea carosabilă.

Am sărit din echipaj pentru a acorda primul ajutor posibilelor victime, alături de mine au mai oprit şi alţi participanţi la trafic. (Aici am avut un şoc, nu cu privire la victime, ci la modul în care se comportă românul nostru.

80 % din cei opriţi au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor).

Din maşină am reuşit să scoatem : 2 copii de 3 ani , 2 copii de 13 ani şi mama acestora, tatăl rămânând încarcerat dar stabil.

Nu vă puteţi imagina sau trăi sentimentele ce te încearcă în momentul în care scoţi acei copii şi tot ce îţi doreşti este ca ei să fie bine. Am verificat starea fiecăruia şi am stabilit gravitatea rănilor procedând la acordarea primului ajutor.

Revenind la statistica de mai sus 80/20, vreau să scriu un mesaj direct şi mai puţin ortodox celor 80 de procente :

“Bă românule care ai avut bani de un #smartphone jmecher şi de ultimă generatie, ce suflet ai tu mai animal biped, să scoţi telefonul din buzunar şi să filmezi ca o javră, suferinţa a 2 copii mici în vârsta de 3 ani răniţi care se zbat să trăiască ?

Tu dihanie, nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul ăla prost să faci când vezi aşa ceva? Ce înseamnă mă filmarea aia pentru tine? Te duci acasă şi arăţi filmarea cu acei copii prietenilor tăi la fel de retardaţi ca tine aşteptând un soi de confirmare?

Băi scursură, că altfel nu te pot numi, nu îţi doresc răul că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toţi cu mâinile pe telefon aşa cum ai facut TU!”

Ştiu că acest mesaj nu va ajunge la acele persoane care s-au aflat ieri acolo şi s-au comportat ca nişte oameni fără suflet, încurcându-mă pe mine şi pe toţi cei aflaţi la faţa locului, însă am speranţa că situaţia asta va da de gândit măcar câtorva oameni, câtuşi de puţini.

P.S. : cei care aveti un caracter puternic, urmaţi un curs de prim ajutor, fiţi empatici, daţi dovadă de stăpânire de sine întrucât sunt şanse ca la un moment dat să a puneţi în practică ceea ce aţi învăţat iar mulţumirea sufletească va fi incredibilă.

Le mulţumesc celor 20 de procente care au fost acolo şi au ajutat atât cât au ştiut şi m-au întrebat cum şi ce trebuie făcut.

Din păcate textul ăsta nu a fost pentru voi ci pentru procentajul ăla mai mare.

Nu ezitaţi să daţi un share dacă sunteţi în asentiment cu mine”, a scris polițistul pe contul său de Facebook.

Mai multe articole

Un nou șantier în Timișoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *