web analytics
NOVA INFO
Acasa / Actualitate / Obligații noi pentru bicicliști și cei cu trotinete, amenzi mai mari pentru șoferi!

Obligații noi pentru bicicliști și cei cu trotinete, amenzi mai mari pentru șoferi!

Modificările Codului Rutier intră în vigoare începând cu 12 octombrie 2019, anumite fapte urmând să fie sancționate mult mai aspru.

Codul Rutier a fost înăsprit în ședința de Guvern din 12 august, iar aplicarea măsurilor se face la 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial, deci din 12 octombrie polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni.

Potrivit noilor reguli de circulație, șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Sancţiunea este maximum 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Amenzile sunt mai mari pentru cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete. Aceștia riscă amenzi între 870 și 1.160 de lei pentru folosirea telefonului în timpul deplasării.

Aceste măsuri se aplică doar dacă conducătorul se află în mișcare, însă nu vor scăpa de amenzi șoferii care butonează telefonul la semafor.

sursa: 3 dots stories

Mai multe articole

PSD Timiș împreună cu UNPR Timiș susțin canidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =