web analytics

Alerta in complexul studentesc! Doi copii si o tanara au decedat!

Tragedie mare la Timisoara, totul s-a petrecut pe strada Mioritei la nr. 10.

Primul copil ajuns la Spitalul de Copii Louis Turcanu, sambata, a fost bebelusul de numai 10 zile, despre care se stia ca s-a inecat cu lapte ajuns in plamani in cantitate mare. In ciuda eforturior disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt timp.

Ambulanta a fost chemata apoi duminica la un alt apartament din bloc, de unde medicii au preluat un copilas de 3 ani care avea dureri de burta si de cap si varsaturi. In acest caz parintii au refuzat initial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus in Urgente, pentru ca starea i s-a agravat. Copilul a murit, iar luni dimineata s-a stins si mama acestuia, in varsta de 29 de ani.

Doctorii au intervenit apoi pentru alti 3 copii si 3 adulti din imobil, cu aceleasi simptome, care au fost internati.

Medicii si politistii au intrat in alerta si incearca sa stabileasca ce s-a intamplat.

A fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta de catre subprefectul judetului Timis. Sunt intrunite acolo toate autoritatile care au legatura cu aceasta tema. ISU a trimis echipe de investigare care pot sa constate daca exista substante toxice. Si din alte judete au fost trimise echipaje care sa ajute echipajul de la Timisoara. Decizia inaintea Comitetului care a fost raportata catre noi e ca cu doua microbuze si cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se afla in acest moment in bloc pentru investigatii. Acestea sunt masurile care sunt luate acum. Vrem sa aflam cum au ajuns cei doi copii si doamna care a decedat, unde au avut contacte si vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investigheaza zona. Chestia cu deinfectia sau deratizarea nu stiu daca s-a confirmat inca. Nu vrem sa speculam pâna nu avem concluzii definitive. Astept sa fiu sunat sa mi se spuna care sunt concluziile. Suntem in contact si cu cei de la Ministerul Sanatatii. Trebuie luate masurile necesare„, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

Mai multe articole

2.3 milioane de euro finanțare pentru Primăria Lugoj!

Primaria Lugoj va depune cereri de finantare pentru doua proiecte europene in valoare de 2,3 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *