web analytics

Locatarii unui bloc testati pentru o posibila intoxicare cu mercur

În data de 25.02.2020, în jurul orei 17.02, pe str. Mihai Viteazu, în spatele Blocului 27, scara 3, din Moldova Nouă, a fost reclamată prezența unor biluțe dintr-o substanță care părea a fi mercur, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

În urma cercetărilor efectuate de către reprezentantul DSP Caraș-Severin, sosit la fața locului, împreună cu cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, s-a constatat că în uscătoria dintre etajele II și III a fost vărsată dintr-un recipient o substanță asemănătoare mercurului. Substanța a ajuns pe exteriorul blocului și pe sol. Ulterior, a fost identificat un recipient de plastic cu 0,25 ml cu mercur.

„Toată cantitatea de mercur rămasă a fost apoi colectată, după care a fost predată în custodia DSP Caraș-Severin, urmând ca o firmă autorizată să o preia și să o distrugă. În urma producerii acestui accident, nicio persoană din acel bloc nu a acuzat la acel moment, eventuale stări de rău.

Ulterior, din proprie inițiativă, una dintre locatarele acestei scări de bloc a efectuat un set de analize pentru dânsa și fiul ei, pentru a determina concentrația de mercur din organisme. Analizele au fost recoltate în județul Mehedinți, iar efectuarea lor a fost realizată de către o clinică din Germania.

Mai multe articole

GUVERNUL RELAXEAZĂ RESTRICȚIILE! Se deschid stadioanele pentru persoanele vaccinate!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că guvernul a adoptat prelungirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *