web analytics

Evaluarea Națională pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22! Teze nu se mai dau!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat detalii importante în legătură cu încheierea anului școlar, după ce președintele Iohannis a anunțat că școlile nu se mai deschid până în toamnă.

Astfel, ministrul Anisie a precizat că învățarea asistată de tehnologie va continua până pe 12 iunie, atunci când se vor încheia cursurile pentru anul școlare 2019-2020. Ministrul a promis sprijin pentru elevii care nu au acces la tehnologie.

Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.

De asemenea, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja. Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

 

Mai multe articole

Ministrul Transporturilor pune presiune pe noua conducere a Aeroportului Internațional Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a atras, vineri, atenția  reprezentanților Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate