web analytics

Vesti rele de la meteorologi!

Potrivit directorului ANM, temperaturile cresc în aproape toată țara, iar sâmbătă sun așteptate valori de până la 25 de grade, conform capital.ro

„O vreme în continuare predominant frumoasă, cu temperaturi maxime la nivelul întregii țări. Mâine contăm pe valori cuprinse între 15 și 23 de grade Celsius. Sâmbătă avem vreme în încălzire, mai ales în partea de sud a țării unde vom înregistra și chiar să depășim 25 de grade Celsius, adică pragul unei zile de vară în România.Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și de faptul că sâmbătă, la munte și la altitudini mari se înregistrează rafale de vânt care pot depăși 80-100 de km/h. În restul țării vom avea intensificări temporare cu viteze la cote mai reduse, de 50-60 km/h și cu precădere în partea de nord-vest a țării”, a spus Elena Mateescu la România Tv.

Se anunță o secetă puternică!

Totodată, directorul ANM anunță că va urma o perioadă grea pentru agricultură. Urmează „secetă pedologică puternică și extremă” în mai multe zone ale țării, iar aversele nu vor putea „compensa deficitul de apă din sol”.

„Din păcate, precipitațiile vor fi prezente cu o probabilitate mai mare în special în zonele din centru și din nordul țării. Vorbim de fenomen de secetă pedologică puternică și extremă în zona Munteniei, în Dobrogea și Moldova. Ca urmare a lipsei precipitaților fenomenul s-a extins și în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei. Din păcate, chiar dacă vom înregistra averse de 15-20 litri pe metru pătrat, acestea nu pot compensa deficitul mare de apă din sol”, a adăugat directorul ANM.

Mai multe articole

OBSERVATOR 30 11 2021

OBSERVATOR 30 11 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate