UVT obține prima poziție din ierarhia națională a domeniului FIZICII!

OtherAccount
OtherAccount iunie 29, 2020
Actualizat 2020/06/29 at 11:49 AM

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă în ediția 2020 a topului ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects pentru domeniul FIZICĂ, acum ocupând prima poziţie la nivel național şi regăsindu-se în top 301-400 la nivel mondial (din 500 de universităţi din lume).

ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2020 clasifică universităţile din lume în 54 de domenii aferente pentru 5 zone tematice fundamentale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale.

 

Colectivul de cercetători și dascăli ai Facultății de Fizică din UVT merită felicitările întregii noastre comunități, dovedind, încă o dată, o excelentă poziționare a performanțelor internaționale pe care le obțin, pentru care au realizat proiecte internaționale ambițioase, de mai mulți ani. Fizica de la Timișoara, și prin urmare UVT, se clasează foarte bine, din nou, în acest an fiind chiar pe primul loc între universitățile românești, conform binecunoscutului clasament universitar Shanghai, o performanță prin care UVT se înscrie în elita universităților din zona europeană. Alături de UVT, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj se regăsește în acest clasament pe domeniul Fizică, cele două universități reprezentând „Consorțiul Universitaria”, cea mai puternică grupare academică din învățământul superior românesc”, subliniază rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, președinte în exercițiu al „Consorțiului Universitaria”.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *