web analytics

Cum se transmite coronavirusul?UN NOU ANUNȚ!

Dr. Brândușa Petrutescu, medic imunolog: „Dacă sunt multe particule virale în aer, nu se cunoaște doza infecțioasă. E bine să evităm, pe cât posibil, staționarea în spații închise cu mai multe persoane”.

Aerosolii, deși periculoși în spații închise, pot fi ușor produși în aglomerări umane, așa cum vedem pe litoral.

Prof. univ. dr Grigore Mihăescu, expert virusolog: „Aceste aglomerări umane fac un nor de aerosoli. Ce înseamă nor de aerosoli? Ca o ploaie de aerosoli, ca o ploaie măruntă, care e luată de curenții de aer și dusă de colo colo. Dacă în apropiere acestei aglomerări, care emite aerosoli infectanți, există persoane la o distanță suficient de mică, se vor infecta cu o probabilitate de 100%”.

În privința celor mai mici picături, produse când vorbim, bărbații sunt cei mai… vinovați. Ei au capacitatea respiratorie cea mai mare, așadar, când vorbesc, eliberează cea mai mare cantitate. La polul opus se află copiii, care vor elibera, modest, picături mici respiratorii.

Organizația Mondială a Sănătății spune că transmiterea prin aer a virusului, prin aerosoli care se plimbă în aer după ce o persoană a părăsit zona, nu poate fi exclusă. Se întâmplă în principal în zone închise, cu ventilație slabă cu exteriorul.

Dr. Brândușa Petrutescu, medic imunolog: „Persistă mult timp în aer și pot asigura transmiterea virală pe distanțe mari, nu e suficientă distanța de doi metri față de persoană infectată, pot ajunge și la opt metri distanță, plus ele pot fi recirculate de aerul condiționat”.

Mai multe articole

EVANGHELIA ZILEI, DUMINICA FIULUI RISIPITOR

Evanghelia zilei Credință Evanghelia de la Luca (XV, 11-32) Zis-a Domnul această parabolă: „Un om …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *