web analytics

Iohannis: Întârzierea Legii carantinării poate costa viața a zeci, poate sute de români

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a făcut un nou apel la parlamentari să adopte Legea privind carantinarea și izolarea.

„Nu este momentul pentru dispute politice”, a mai subliniat președintele, care a mai adăugat faptul întârzierea Legii privind carantinarea îi poate face pe parlamentari „moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate a sute de români”.

Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. Și în România, efectele devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, avem 637 de cazuri noi.

Este greu de imaginat cum pot fi unii care merg la TV sau pe stradă și spun că nu este niciun pericol, să ne relaxăm. Alții, adepții teoriilor conspiraționiste, spun că nu există boala. Din păcate, boala există și are impact devastator asupra lumii.

Am mai spus, nu este momentul unor dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament, când este în discuție legea care reglementează izolarea și carantinarea. Este o lege introdusă în Parlament în regim de urgență. Cu toții ne-am așteptat să fie discutată în regim de urgență. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. Spuneau că trebuia să vină mai repede Guvernul mai repede cu această lege, dar Guvernul trebuia să aștepte argumentele CCR.

PSD tergiversează această discuție. Mă surprinde acest cinism exagerat al PSD, tergiversând această lege. PSD privează Guvernul de un instrument necesar în combaterea pandemiei. Este șocant.

Reiau apelul către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună. Altfel, veți fi răspunzători de moartea a zeci, poate a sute de români, a declarat presedintele Romaniei.

Mai multe articole

Evanghelia zilei, 1 august

Credință Dumnezeu DUMINICA A ŞASEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUHEvanghelia de la Matei (IX, 1-8) In …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *