web analytics

Adrian Orza a renunțat la lupta pentru Primăria Timișoara

”Nu mai candidez!” – Sunt cuvintele lui Adrian Orza, care a anunțat aseară prin intermediul unei postări pe Facebook, că nu va mai candida pentru funcția de primar al Timișoarei, declarându-se dezamăgit de faptul că interesele politice primează printre prioritățile celor aleși și că nu a găsit o „coaliție administrativă”. ”Mi-am dorit o coalitie inchegata administrativ, care sa determine o schimbare in viata Timisoarei. O etichetez “coalitie administrativa” cu argumentul ca , nu doar pentru mine, dar si pentru tot mai multi cetateni, doctrinele politice palesc in fata randuielii administratiei publice locale. Oamenii isi doresc o administratie flexibila, dar profund serioasa. Administratia nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori. Nici cu povesti inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intentia unor lideri locali de a fi luat in considerare aceasta dezbatere: Administratie sau politica. Liderii partidelor din opozitie, din Timisoara, dar chiar si unii din randul celor aflati la putere, afirma, in discutii publice sau private, nevoia unei transformari profunde la Timisoara.
De aceea, fiind singurul ales ca independent, am considerat ca am o obligatie morala, sustinut fiind de mai multi lideri de opinie locali, sa ma implic si sa ajut la crearea unei coalitii administrative pentru alegerile locale. Stiam ca nu va fi usor. Din pacate, partidele raman incorsetate in calcule politice legate de propriul electorat si interese de grup. Sunt dificil de adus laolalta pentru un scop comun.
Fara a fi o acuza, e constatarea felului in care se face de fapt politica. Desi clameaza necesitatea schimbarii administratiei, actioneaza contrar. Unele partide negociaza functii exact cu cei pe care pretind ca ar dori sa ii schimbe.
Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realitati politice.
Intentia de a candida la Primaria Timisoara, anuntata in urma cu o vreme, se opreste aici.

Mai multe articole

EMOȚIE ȘI PASIUNE ÎN PORTRETE ALE MARILOR ACTORI

Debut…un duo de emoție, așa s-a intitulat prima expoziție a două tinere, care a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *