web analytics
NOVA INFO

IOHANNIS: Facem trei scenarii pentru fiecare școală. În funcție de situația epidemică din fiecare localitate, autoritatea locală decide dacă școlile se deschid normal, dacă merg parțial on-line, sau dacă rămân închise și cursurile se țin numai pe internet. Ultima variantă, dacă sunt mai mult de trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile.

Președintele Iohannis s-a întâlnit, de la ora 15, cu premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai cabinetului acestuia. Tema de discuție a fost redeschiderea noului an școlar. La finalul ședinței, președintele a susținut o conferință de presă.

Principalele declarații:

  • Vă comunic datele cele mai importante pe care le avem acum și deciziile care au fost luate astăzi. În săptămânile care urmează vor fi detaliate.
  • Primul lucru, important pentru elevi și părinți. Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor înseamnă că vor merge efectiv, fizic la școală.
  • Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, localitate, s-au elaborat 3 scenarii în funcție de numărul de bolnavi de acolo. Aceste criterii sunt mai general valabile, fiind folosite și pentru a evalua impactul pandemiei asupra școlilor.
  1. Scenariul verde = în localitate e mai puțin de o persoană în medie detectată cu COVID în ultimele 14 zile, raportat la mia delocuitori
  2. Scenariul galben = 1-3 persoane detectate în medie în ultimele 14 zile, la mia de locuitori
  3. Scenariul roșu = mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă, la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile

Mai multe articole

Ei sunt primarii câștigători din județul Timiș!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *