web analytics
NOVA INFO

Klaus Iohannis a prezentat greșit formula de calcul pentru ȘCOLI!

Administratia prezidentiala transmite un comunict de presa deoarece a aparut o eroare privind invatamantul preuniversitar care ar urma sa inceapa in data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

”Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Mai multe articole

1.059 cazuri noi de coronavirus. 37 sunt din Timiș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *