web analytics

Orban: Unde va începe școala fizic, elevii și profesorii vor purta măști. Unde e posibil, se va face separarea prin plexiglas

Ludovic Orban a declarat, miercuri, în Parlament, că elevii, profesorii și personalul școlar auxiliar vor trebui să poarte măști de protecție dacă vor fi prezenți, fizic, în școli.

„Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar.

Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (…) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor”, a spus Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

Acesta a spus că specialiștii din consiliile de administrație ale școlilor vor stabili ce măsuri trebuie aplicate la începerea școlii, pe 14 septembrie.

Mai multe articole

ÎN 3 MARTIE SE OPREȘTE APA ÎN BODO, OTELEC ȘI FĂGET

Miercuri, în 3 martie se va opri apa în mai multe localități din Timiș. Reprezentanții …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *