web analytics

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile locale vor contribui și ele la dotarea școlilor cu măști pentru elevi și profesori

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile locale vor contribui și ele la dotarea școlilor cu măști pentru elevi și profesori, iar costurile acestor echipamente de protecție vor fi decontate de Guvern.

„Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar. Ceea ce nu putem noi rezolva o vom face împreună cu autoritățile locale și cu conducerea școlilor. Alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar. E mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală legate de începerea anului școlar”, a spus premierul Orban.

„Săptămâna următoare urmează ca Ministerul Sănătății să ia o decizie, care e foarte clară: rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măștile cei care au câștigat licitația și trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măștile care sunt prevăzute în contract”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multe articole

Liliana Oneț: Rata de infectare a scăzut considerabil în Timiș. Nu vom mai avea localități carantinate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *