web analytics

Președintele Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa unde a vorbit despre situatia din tara, si ce se va intampla mai departe cu masurile care trebuie respectate in lupta covid 19.

Principalele declarații:

  • Pe 27 august debutează campania electorală. Este pentru prima dată când scrutinul și campania se vor desfășura în condiții speciale din cauza Covid. Obiectivul este de a organiza alegerile în deplină siguranță. Acest lucru este posibil dacă vom respecta un set de măsuri și reguli. Există precedente, sunt țări care au organizat alegeri, fără ca acest lucru să fi avut un impact asupra numărului de infectări.
  • Un scenariu cu risc zero nu există, dar riscul poate fi redus la un minim prin respectarea măsurilor. Am solicitat guvernului să desfășoare o campanie de informare cu privire la aceste proceduri, astfel încât toată lumea să știe ce este permis și ce nu.
  • Fac apel la responsabilitate și aici mă adresez candidaților și echipelor de campanie: Respectați toate regulile! Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată. Alegeri în absența unei campanii nu pot fi concepute.
  • Este dăunător pentru democrație să amâni pe termen nedefinit alegerile. Democrația nu poate fi pusă între paranteze. Alegerile sunt fundamentul democrației. Alegerile locale în România au fost deja amânate. Acum știm care sunt măsurile care limitează răspândirea coronavirusului, de aceea putem avea un proces corect, care să se desfășoare în siguranță.
  • Dragi români este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea în care trăiți pentru următorii patru ani. Să-i alegeți în cunoștință de cauză pe cei care vă inspiră încredere. În încheiere, este esențial să facem tot ce tine de noi ca democrația să fie protejată în această perioadă dificilă.

Mai multe articole

NICOLAE BITEA: ”MI-AM DAT SUFLETUL PENTRU STPT”

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate