web analytics
NOVA INFO

Soţul gravidei care a murit între spitale: Asta e România. Ai pile, trăieşti, n-ai pile, eşti mort!

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara crede că pacienta ar fi putut să supravieţuiască, dacă la Arad ar fi fost tratată corect.

”Un caz tragic, revoltător şi halucinant. Este vorba de două vieţi omeneşti, nu doar de una. Vorbim de o mamă însărcinată şi de făt care poate puteau fi salvaţi.

O intubare facută la timp ar fi facut diferenţa. Nu înţelegem de ce nu au făcut-o la Arad şi ne revoltă acest caz. Având în vedere că era gravidă şi hipoxică şi cu insuficienţă respiratorie e revoltător că intubarea s-a făcut pe ambulanţă, nu inainte!”, declară Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit normelor medicale, un pacient trebuie să fie intubat atunci când saturaţia de oxigen scade sub 80%. Doctorul anestezist care a supravegheat femeia în Arad are o altă variantă.

”Nu puteam să intubez o bolnavă cu care discutam, cu care vorbeam, care-şi dorea să plece acasă. Modul cum a fost transportată, mai departe, nu ţine de mine. Nu înţeleg motivul pentru care s-a dat acel interviu, pentru că este total neadevărat”, spune Teodora Olariu, medic șef secție ATI 2 Spitalul Municipal Arad.

Patru anchete sunt în derulare în urma acestui caz. Direcţiile de Sănătate Publică din ambele judeţe şi Poliţia veriifică ce s-a întîmplat.

”Am avut şi eu o familie. Mai am acum o familie? Înapoi nu mai poate să mi-o aducă. Asta e România. Ai pile, trăieşti, n-ai pile, eşti mort”, spune Vasile Bâlea, soțul femeii.

Femeia lasă în urmă un copil de 16 ani. Soţul femeii spune că sunt singuri, izolaţi acasă, şi că niciun reprezentant al DSP nu i-a sunat până acum.

”Îmi pare rău şi mă doare. Trebuiau să-mi zică de prima dată: „Domnul Bâlea, soţia nu mai are şansă”. Nu că este şi în câteva ore să-mi zică că a murit. Hai să fim oameni, nu animale sau gunoaie”, mai spune soțul femeii.

sursa:  3dotsstories

Mai multe articole

Alin Nica: apel pentru un final de campanie corect

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *