web analytics
NOVA INFO

TIMISOARA MAI ASTEAPTA LA CAPITOLUL AUTOBUZE ELECTRICE! LICITATIA A FOST ANULATA!

Timisoara mai asteapta, ca sa detina autobuze electrice, licitatia inceputa in 2019 a fost anulata.

Rezultatul atât de așteptat al licitației este o veste tristă. Procedura a fost anulată, conform SEAP, dar nu se știe de ce. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice scrie că s-a luat decizia „potrivit raportului procedurii de anulare”.

Ministerul Dezvoltării punea la bătaie pentru cele 44 de autobuze electrice cel mult 172,5 milioane de lei, aproape 35,7 milioane de euro. Vorbim despre mijloace de transport articulate, cu podea integral coborâtă și facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Un mijloc de transport trebuia să aibă o capacitate de transport de cel puțin 130 de persoane, din care minimum 44 pe scaune, plus conducătorul auto. În caietul de sarcini scrie că un autobuz electric poate merge fără să fie încărcat minimum 84 de kilometri, în condițiile în care funcționează cu sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare și cu încărcare maximă de persoane. Livrarea trebuia făcută în 48 de luni de la semnarea contractului, iar primăria și STPT stabiliseră deja rutele pe care acestea urmau să circule.

Înainte să fie gata licitația, Primăria Timișoara a semnat un contract pentru publicitate, mai exact pentru „servicii de informare, publicitate și promovare” pentru acest proiect, atribuit, pentru aproximativ 86.000 de lei, echivalentul a 18.000 de euro unei firme din Brașov. Și mai are în desfășurare încă o licitație pentru „servicii de proiectare aferente obiectivului de investiţii «SF+PT – Lucrări de energoalimentare a stațiilor de încărcare, reţea de alimentare locală şi platformă de garare pentru autobuze electrice»”, contract estimat la 120.000 de euro.

Autobuze electrice de la MDRAP ar fi trebuit să primească și orașul Lugoj, dar s-a ales deja cu două proceduri anulate pe SEAP. Pentru unele orașe a fost reluată licitația. Rămâne de văzut și ce se va întâmpla în cazul Timișoarei.

Mai multe articole

VESTUL ȚĂRII SUB COD PORTOCALIU SI GALBEN!

Jumătate din ţară se va afla sâmbătă sub un Cod portocaliu de ploi abundente, vijelii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *