web analytics

DOMINIC SAMUEL FRITZ primar validat definitiv al Timișoarei

Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului  de primar a lui Dominic, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie.

Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului.

Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei.
Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.
Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.
Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.
Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!, a scris Fritz pe pagina sa de facebook.

Mai multe articole

SANCȚIUNI PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR ÎN VALOARE DE 41.000 DE LEI

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate