web analytics

Părinții elevilor cu școală online sub 12 ani pot primi, la cerere, zile libere plătite de stat

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanța de urgență prin care părinții elevilor sub 12 ani pot primi, la cerere, zile libere plătite de stat ca să stea acasă cu copii, cât timp aceștia fac școală online, indiferent că vorbim despre scenariile galben sau roșu.

onel Dancă, șeful cancelariei premierului:

”A fost adoptată Ordonanța de urgență care extinde aplicabilitatea acestei facilități pentru părinții ai căror copii se află în scenariul galben sau roșu de derulare a cursurilor școlare. Această facilitate înseamnă decontarea de către stat a 75% din salariu, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie. Angajatorii transmit aceste solicitări către Ministerul Muncii împreună cu lista celor aflați în această situație, iar statul decontează.”

Părinții vor putea solicita zile libere pentru a sta acasă cu copiii doar dacă specificul muncii lor nu permite munca la domiciliu, precizează ministrul Violeta Alexandru.

Părinții cu copii sub 12 ani trebuie să depună la angajator, pe lângă cererea de acordare a zilelor libere, copie după certificatul de naştere al copilului și declaraţia pe proprie răspundere a celuilalt părinte că nu a beneficiat de zile libere potrivit acestei Ordonanțe de urgență.

Mai multe articole

4 UTILAJE AU INTERVENIT PE DRUMURILE DIN TIMIȘOARA!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate