web analytics

Cazul în care șoferii vor plăti cu 40% mai mult pe asigurările auto

  • Asigurații RCA care au făcut accidente cu vătămări corporale ar urma să plătească cu 40% (4 clase malus) în plus pentru asigurările viitoare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a supus dezbaterii un proiect prin care legislația asigurărilor auto RCA să fie modificată, astfel încât cei care produc accse va majora cu până la 40% prima de asigurare, în funcție de gravitatea accidentelor în care au fost implicați.

„Asigurații sunt penalizați prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare, în funcție de caz, astfel:
a) cu două clase pentru fiecare eveniment din care au rezultat numai prejudicii materiale;
b) cu patru clase pentru fiecare eveniment soldat cu vătămarea sănătății şi a integrității corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.”

Sistemul bonus-malus este format din 8 clase de bonus (B) şi 8 clase de malus (M). Reducerea maximă (bonusul) de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximă (malusul) care poate fi aplicată este de 180%. La stabilirea unui malus contează data plății daunei și nu data producerii acesteia, sau persoana care a condus vehiculul. Clasa B0 este atribuită unui asigurat nou, fără istoric de daune.

 

Mai multe articole

În Timiş, 222 de persoane infectate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 16 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 691.488 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *