web analytics

CJSU prelungește restricțiile impuse în Timiș!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat astazi, 14 noiembrie, de prefectul Liliana Oneț, ca urmare a deciziei prelungirii stării de alertă la nivel național.

S-a stabilit ca măsurile luate de CJSU în 8 noiembrie să rămână în vigoare până la încetarea stării de alertă.

Având în vedere prelungirea stării de alertă prin H.G.967/2020 precum și situația ratei de incidență cumulată a cazurilor de infectarea cu virusul SARS-CoV – la nivelul județului Timiș, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

S-a votat o Hotărâre în baza căreia prevederile Hotărârii CJSU nr. 71 din 8 noiembrie 2020, rămân în vigoare până la încetarea stării de alertă, cu o excepție, în sensul că intervalul orar pentru desfășurarea activității operatorilor economici care prestează activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor este 6,00 – 23,00. Trebuie menționat că în localitățile în care rata de infectare este peste 3/1000 de locuitori acești operatori economici au activitatea suspendată.

La următorul punct de pe ordinea de zi s-a făcut o prezentare a situației epidemiologice la nivelul județului Timiș. A reieșit faptul că, județul Timiș testează foarte mult, dovadă fiind faptul că, în cursul zilei de ieri, s-au făcut 7,15% din testele naționale.

De asemenea a fost prezentat faptul că a devenit operațională aplicația Corona-Forms, realizată de Ministerul Sănătății și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Aceasta permite o monitorizare a cazurilor COVID-19, pe baza informațiilor introduse în aplicație pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2. În baza acestei aplicații, în momentul în care rezultatul testului vine de la un laborator el ajunge în același timp atât la pacient, în mesaj sau în format electronic pe mail, cât și la DSP, la medicul de familie și la Casele de asigurări de sănătate.

La solicitarea Ministerului Sănătății, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfață grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2.

Totodată s-a discutat despre stadiul punerii în funcțiune a unității mobile de terapie intensivă cu 12 paturi care a fost amplasată la Spitalul Municipal din Timișoara. Acesta va deveni operațională în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Timiș

Mai multe articole

ÎN BECICHERECU MIC SE POT ARUNCA GUNOIAE LÂNGĂ CASE!

“Unde-i lege , e tocmeală!”, însă din păcate au de suferit cetățenii. Vorbim de mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *