web analytics

Cum ne dăm seama dacă o mască e bună sau contrafăcută?!

 

  • CUM sa iti dai seama ca nu este buna masca?!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) spune că e dificil pentru un client obișnuit, neavizat, să-și dea seama care măști sunt neconforme și că acest lucru intră în responsabilitatea agenților economici care le vând.

Pentru a verifica dacă măștile FFP1, FFP2 și FFP3 sunt de bună calitate pe ambalajul măștii trebuie să fie întotdeauna scris:
a. numele mărcii, producătorului sau furnizorului

b. numărul de referință al produsului

c. o secvență formată din literele CE sau NF, EN 149: 2009 sau EN 149: 2001 + A1: 2009, clasa de mască (FFP1, 2 sau 3) separată printr-un spațiu de literele R sau NR

d. anul sfârșitului perioadei de depozitare

e. expresia „A se vedea prospectul producătorului”.

f. condițiile de depozitare recomandate de producător (cel puțin temperatura și umiditatea) sau o pictogramă echivalentă.

De asemenea, ambalajul trebuie să conțină un prospect informativ care să documenteze condițiile de utilizare, întreținere și depozitare.

Din cele trei straturi, stratul de mijloc – alb și opac v- al măștii este ”filtrul”. Pentru a testa proprietățile sale de electret – adică de material care își păstrează polarizarea electrică după ce a fost supus unui câmp electric puternic-, apropiați-l de particule de praf sau de bucăți de hârtie foarte mici. Dacă electricitatea statică le atrage, masca este de bună calitate. Dacă nu, este neconformă

 

Mai multe articole

În Timiş, 222 de persoane infectate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 16 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 691.488 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *