web analytics

Președintele PSD Timiș refuză pensia specială!

  • Alfred Simonis: Nu vreau pensie specială

 

 

Într-o o postare pe Facebook, președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, anunță că, în calitate de parlamentar, nu își dorește pensie specială.

Simonis promitr că, în ultima zi de mandat, își va da demisia din Parlament, tocmai pentru a nu beneficia de pensia specială!

„Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!
Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin.
Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.

Am luptat – fiind ferm convins că așa este corect! – pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni.

Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze #FĂRĂPRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali.” a scris Simonis pe Facebook.

Mai multe articole

Alexandru Rafila PROPUNEREA PSD pentru PREMIER!

Alexandru RAFILA poate fi premierul Romaniei Profesorul Alexandrul Rafila este propunerea PSD pentru funcția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *