web analytics

ARAFAT: FĂRĂ colindători de CRĂCIUN și REVELION!

  • Craciun pandemic

Secretarul de stat Raed Arafat recomandă românilor să fie foarte atenți în perioada sărbătorilor de iarnă la respectarea regulilor sanitare, astfel încât să nu ajungă la spital din cauza infectărilor cu Sars-Cov-2.

”Nu s-a adăugat nicio restricție nouă, cu excepția faptului că se va emite un ordin pentru zonele de schi, pentru modul în care vor fi întrebuințate, pentru modul în care vor fi utilizate cabinele de transport pe cablu. Pentru că acolo e un risc și bineînțeles nu au fost reglementate până acum, având în vedere că e posibil să fie aglomerație, ele trebuie să fie reglementate și reglementarea lor va fi prin ordin a mai multor miniștri, care vor semna un ordin comun. Probabil că va fi la jumătate de capacitate o cabină de schi. Restul, teleschiurile vor fi folosite normal, bineînțeles respectând condițiile care sunt până acum.” – a declarat secretarul de stat pentru Știrile Pro TV.

Petrecerile de Căriun și Revelion ar trebui limitate doar la membrii familiei

Petrecerile de Crăciun și Revelion reprezintă un risc de îmbolnăvire cu Covid-19 dacă sunt organizate cu persoane din afara familiei-gazdă.

Raed Arafat spune că statul român nu poate interzice astfel de petreceri private, însă recomandarea autorităților este ca aceste sărbători să fie petrecute doar între cei apropiați, ”adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască”.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine.

Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei”, a declarat ARAFAT.

Mai multe articole

MUZEUL PARȚA, MAI APROAPE DE REALITATE

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate