web analytics

Florin Cîțu, propunerea coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR pentru funcția de PREMIER al ROMÂNIEI

  • Florin Cîțu PREMIER

Ludovic Orban a anunțat viitorul premier al României, Florin Cîțu, care este doar o propunere în acest moment.

Dan Barna și Kelemen Hunor, pentru funcția de vicepremier.

 

„Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii și-au exercitat dreptul de vot să formăm o coaliție de centru-dreapta care să permită o guvernare performantă, astăzi cele trei formațiuni politice au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește constituirea guvernului, structura guvernului și, de asemenea, pozițiile care vor fi ocupate de cele trei formațiuni.

În ceea ce privește funcțiile cele mai importante în stat, Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de UDMR, USR-PLUS și PNL. În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat de la USR-PLUS, președintele Camerei Deputaților, unui candidat din partea PNL”, a spus Ludovic Orban, la Vila Lac.

Viitorul Guvern va cuprinde 18 ministere, dintre care 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 vor fi conduse de reprezentanți ai USR-PLUS, iar 3 de reprezentanți ai UDMR.

„În ceea ce privește guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. De asemenea, guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 vor fi conduse de reprezentanți ai USR-PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanți ai UDMR”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multe articole

ALIN NICA CĂTRE AMBASADORII SUA, CANADEI ȘI MEXICULUI: ”NE DORIM CA PRIMA REPREZENTANȚĂ A AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE ÎN AFARA BUCUREȘTIULUI SĂ FIE DESCHISĂ LA TIMIȘOARA”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *