web analytics

Iohannis: Niciodată n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Eroii acestei zile sunt medicii și victimele COVID-19

  • Iohannis mesaj de 1 decembrie pentru Romania

„În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil. În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism”, și-a început președintele Klaus Iohannis discursul de Ziua Națională.

El a mai spus că „niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă”.

Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918”, a mai spus Iohannis.

Mai multe articole

Documentarul „Colectiv“ este pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar la două categorii

Documentarul „Colectiv” se află pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar Producția este nominalizată la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *