web analytics

Gata cu carantina pentru Moșnița, Ghiroda și Giroc. A RĂMAS DOAR DUMBRĂVIȚA!

Președintele CJ Timiș, Alin Nica a avut succes în susținerea ridicării carantinei pentru, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă.

”Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a decis astăzi ridicarea carantinei pentru Giroc, Moșnița si Ghiroda dar a menținut măsura pentru Dumbrăvița. Am avut o declarație publică pentru ridicarea carantinei deoarece consider că e important să privim situația în ansamblu, să nu ne blocăm în procente. Cred că este clar pentru toată lumea că locuitorii din comunele periurbane se îmbolnăvesc, în cea mare măsură, în Timișoara. Chiar dacă, administrativ, localitățile carantinate au primării, atunci când vorbim despre situația epidemiologică, ar trebui să privim tot tabloul, adică Timișoara și cele 4 comune ca un întreg. Sigur că ar fi fost mai simplu să tratez problema ca un funcționar dar eu refuz să fac acest lucru. Oamenii au nevoie de libertate de mișcare, trebuie să muncească, să trăiască. Sub nicio forma nu vreau să se înțeleagă că îndemn pe cineva să nu respecte regulile. Apelul meu se adresează reprezentanților autorităților pe care îi încurajez să aibă inițiative și idei care să vina în sprijinul și în folosul oamenilor, nu împotriva lor. Și nu uitati: purtați mască, păstrați distanțarea fizică și respectați măsurile igienico-sanitare pentru a opri răspândirea virusului!”

Restricții în continuare în Dumbrăvița, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Localitatea rămâne în carantină încă șapte zile.  Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localității Dumbrăvița, aflată în carantină din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării.  În urma analizei, DSP a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru Dumbrăvița.

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *