web analytics

Centura de Vest Timișoara – Anuntul ministrului Transporturilor la inceperea studiului de fezabilitate

  • Ministerul Transporturilor a anunțat că astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate privind realizarea Centurii Timișoara-Vest
  • Șoseaua va avea două benzi pe sens și separatoare mediane

  • Suma alocată pentru proiectarea studiul de fezabilitate se ridică la 1 milion de euro, iar termenul de execuție este de 12 luni

Anunț important de la Ministerul Transporturilor. A fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru proiectarea studiului de fezabilitate a Centurii de Vest Timișoara, așadar proiectantul care a câștigat licitația în luna noiembrie a anului trecut, se apucă de treabă. Termenul de execuție este de 12 luni, iar valoarea totală alocată este de 1 milion de euro.

„Astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest. În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect „până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile”.
Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet.
Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul.
Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei.
Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură„, a anuntat ministrul Transporturilor Catalin Drula pe pagina sa de Facebook.

Șoseaua de ocolire Vest, însumând în final aproximativ 14 km, ar urma sa plece din viitoarea descărcare a Autostrăzii de la Sânandrei, unde s-ar intersecta cu soșelele care leagă în prezent Timișoara de Săcălaz și Becicherecu Mic (DN6) și să se lege cu varianta de ocolire sud în zona cartierului Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *