web analytics

OMS recomandă oficial vaccinul Pfizer/BioNTech

  • Vaccin PFIZER
  • OMS

Organizația Mondială a Sănătății a evaluat Comirnaty, numele comercial dat vaccinului anti-Covid-19 Pfizer/BioNTech.

Conform site-ului oficial OMS, vaccinul este așteptat să fie o unealtă importantă în lupta mondială cu Covid-19. „Bazându-ne pe dovezile valabile analizate, OMS consideră că există suficiente informații disponibile pentru vaccinul anti-Covid-19 pe bază de ARN mesager, Comirnaty, pentru a-l aproba în regim de urgență”, transmite Organizația.

„Comirnaty este un vaccin care previne boala coronavirus 2019 (Covid-19) la persoanele de 16 ani sau mai mult. Vaccinul conține o moleculă denumită ARN mesager (mRNA) care orchestrează crearea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala. Noul vaccin nu conține virusul în sine și nu poate cauza Covid-19”, mai explică OMS.

Efectele adverse ale vaccinului anti-COVID

Acestea sunt efectele adverse ale vaccinului anti-COVID înregistrate până acum. Până ieri, marţi 29 decembrie, 712 persoane au fost vaccinate împotriva coronavirus. Anunţul a fost făcut de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Numărul total al celor vaccinaţi ajungând la 2.778.

Până acum 7 reacţii adverse uşoare au fost înregistrate.

Până ieri, marţi 29 decembrie, 712 persoane au fost vaccinate împotriva coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 reacţii adverse uşoare .

”6 reacţii comune şi minore, dintre care:

– 2 reacţii de tip local, cu durere la locul injectării;

– 4 reacţii generale: 2 febrile, 2 alergice de tip urticarie”, au transmis autorităţile.

Acesta au precizat că, de la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie, numărul total al reacţiilor adverse a fost de 7, respectiv 2 reacţii locale cu durere la locul injectării, 5 reacţii generale: 2 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

”Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, au mai precizat autorităţile.

Mai multe articole

RAED ARAFAT: Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească

Arafat Pandemia Raed Arafat a vorbit despre întoarcerea românilor cu adevărat la normalitate. „Când ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *