web analytics

Radu Țincu: „Măsurile restrictive vor putea fi ridicate când atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%“

  • Măsurile restrictive vor putea fi ridicate când atingem un grad de imunizare colectivă
  • Vaccin covid-19

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit despre momentul în care nu vom mai fi nevoiți să purtăm mască de protecție, dar și despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

„Trebuie explicat un pic ca să înțelegem care este diferența dintre cele două. Sigur că noi intrăm în contact cu virusul, el ajunge la nivelul porților de intrare, este vorba de cavitatea nazală și de aici coboară la nivelul căilor respiratorii, unde va infecta celulele și se va multiplica. Aceasta este, dacă vreți, fiziopatologia infecției. În momentul în care avem anticorpi, acești anticorpi vor bloca acea proteină Spike de suprafață. Virusul nu se va mai putea atașa de celulele umane. Și nu le va mai putea infecta, astfel încât virusul este în organismul nostru. Dar el nu mai are capacitatea să infecteze celulele și să se multiplice în interiorul celulelor noastre.

Acest lucru este și explicația pentru care în acest moment, după ce ne-am vaccinat, va trebui să mai purtăm o perioadă de timp măști de protecție. Putem fi purtători ai virusului SARS-CoV-2 la nivelul cavității nazale. Îl putem răspândi și transmite celorlalți pentru faptul că nu există un grad de imunizare colectivă care să permită tuturor să se apere împotriva infectării cu acest virus”, a declarat Radu Țincu.

 

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *