web analytics

Smartwatch-urile pot detecta infecția cu COVID-19 cu până la șapte zile înainte de apariția simptomelor

  • Studiul Mount Sinai Health System, publicat pe platforma medrxiv.org, a monitorizat modificările variabilitații ritmului cardiac al participanților 
  • Studiul a descoperit că bolnavii de COVID prezintă modificări mici ale variabilității ritmului cardiac

Două studii efectuate de Universitatea Stanford din California și Mount Sinai Health System din New York relevă că smartwatch-urile pot ajuta la detectarea infecției cu coronavirus cu până la șapte zile înainte de apariția simptomelor, prin monitorizarea ritmului cardiac, informează CBS News.

”Cunoșteam deja faptul că intervalul de timp dintre bătăile inimii se modifică în momentul în care în organism se profuce o inflamație, iar COVID este o boală extrem de imflamatoare. Acest aspect poate determina dacă o persoană este bolnavă, chiar înainte de conștientiza acest lucru”, a declarat pentru CBS News Rob Hirten, autorul studiului.

Studiul efectuat la Universitatea Stanford, publicat în Nature Biomedical Engineering, în noiembrie 2020, a indicat aceleași rezultate – 81% dintre pacienții testați pozitiv de coronavirus au prezentat modificări ale ritmului cardiac cu câteva zile înainte de apariția simptomelor.

Studiul a examinat datele colectate de la 32 de pacienți, testați pozitiv cu coronavirus, dintr-un eșantion de 5.000 de participanți.

sursa: 3dotstories

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *