web analytics

Prima şcoală pentru copiii supradotaţi din România, deschisă!

  • Romanian Gifted School, prima şcoală din ţară dedicată copiilor cu abilităţi înalte.
  • În prezent, peste 40 de elevi cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani s-au înscris la RGS.

Cele două fondatoare îşi doresc să pregătească aici viitoarea elită a României. De asemenea, vor să colaboreze cu Ministerul Educaţiei, în acord cu Legea 17/2007 privind educaţia tinerilor supradotaţi, capabili de performanţă.

Copiii cu abilităţi înalte sunt acei copii care, în mod uzual, sunt numiţi genii şi care, în virtutea unor abilităţi deosebite, sunt capabili de performanţe ridicate. Dacă nu sunt integraţi într-un sistem educaţional specific nevoilor lor, aceşti copii riscă să nu se adapteze, iar potenţialul lor să se irosească. Pentru ei, în mai multe ţări din lume s-au construit sisteme educaţionale speciale, deosebite de cele publice, care iau în considerare aceste abilităţi şi care pot direcţiona educaţia acestor copii astfel încât să îşi atingă enormul potenţial intelectual. Nu se întâmplă la fel şi în România.

Cum funcţionează prima şcoală din România pentru copiii cu abilităţi înalte ?

RGS utilizează platforma Renzulli Learning, care îi încurajează pe elevi să obţină performanţe academice sporite, să gândească outside the box şi să aplice ceea ce au învăţat în activităţi care se potrivesc intereselor lor şi stilului propriu de învăţare şi de exprimare.

Accesul la RGS se face pe baza unei testări psihologice amănunţite. Este vorba despre bateria de test WISC IV, un sistem de testare psihologică/ psihometrică utilizat pe scară largă în SUA şi Australia şi folosit, de asemenea, în ţări din Europa. Bateria de test WISC IV se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 ani şi 11 luni şi 16 ani şi 11 luni şi se calibrează la populaţia ţării la care se aplică.

În cadrul testării, psihologul urmăreşte identificarea a trei coeficienţi: inteligenţă cognitivă, inteligenţă emoţională şi inteligenţă socială şi le observă şi comportamentul. Acest tip de testare durează 2 ore, după care are loc o întâlnire de 30 de minute, împreună cu părinţii copilului. O testare de acest tip costă 450 de lei.

În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 ani şi 5 ani şi 10 luni, psihologii de la RGS identifică în baza unor activităţi de evaluare psihologică interesele şi abilităţile copilului care sunt peste media celor specifice vârstei acestuia.

Romanian Gifted School se află în proces de acreditare PENTA şi IB (International Baccalaureat). Pe baza acestor diplome, absolvenţii RGS pot merge mai departe la orice universitate din ţară sau din străinătate.

Mai multe articole

În Timiș, din 591 școli și grădinițe, 174 vor desfășura cursuri în perioada 5 – 7 mai în scenariul verde

Scenariu Verde Lista scolilor După o lună de vacanță, elevii se vor reîntoarce în bănci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *