web analytics

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat o platformă îi ajută pe elevi să aleagă facultatea potrivită

  •  Universitatea de Vest din Timişoara a lansat o platformă care îi ajută pe elevi să aleagă facultatea potrivită
  • Platforma cuprinde 3 tipuri de întrebari

Pentru mulți tineri alegerea facultății e extrem e dificilă. Profesorii de la Universitatea de Vest din Timişoara vor să-i ajute. În acest sens, au lansat o platformă care îi ajută pe elevi să aleagă facultatea potrivită.

Vlad Cherecheş este unul dintre iniţiatorii platformei de consiliere.  Acesta pune că facultatea trebuie aleasă foarte atent. Nu este suficient sfatul părinţilor sau exemplul de succes al unui prieten.

 „Pot să piardă un an din viaţă şi să finalizeze studiile mai târziu. Totodată, dacă ei ocupă un loc finanţat de la bugetul de stat, la primul program de studii, dacă renunţă, apoi, cel puţin un an vor trebui să îl facă cu taxă. Deci pierd şi aici, pentru că vor trebui să îşi plătească studiile, dacă încep un nou program“, declară acesta.

Platforma cuprinde 3 tipuri de întrebari. Legate de personalitate, prin care ți se evaluează starea emoțională, disciplina de care dai dovadă, sau dacă ești o persoană agreabilă. Al doilea set de întrebări vizează aptitudinile cognitive (exerciții de logică sau chiar de matematică). De asemenea, mai sunt și întrebări care determină gradul de statisfacție pe care ți-l oferă anumite activități.

Mai multe articole

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE (PENTRU AUTOVEHICULELE CU MASĂ TONALĂ MAXIMĂ AUTORIZATĂ MAI MARE DE 7,5 T) CAUZATE DE CONDIȚII METEO DEOSEBITE

Timp de trei zile se în intervalul orar 12.00-20.00 se închid circulației vehiculelor de mare …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *