web analytics

Împreună pentru Matteo! Un băiețel de doar 10 luni are nevoie de ajutor!

Un băiețel de doar 10 luni din Timișoara se zbate pentru o viață normală! Haideți să îl ajutăm!

Matteo s-a născut prematur, dar cu voință mare. A fost diagnosticat în luna octombrie a anului trecut cu Sindromul West, care este o formă gravă de epilepsie, însoțită de crize epileptice cu spasm, regresia dezvoltării psihomotorii și poate duce la daune ireversibile. Pe lângă acest sindrom, el mai suferă și de tulburarea oculară Nistagmus, care constă în mişcări oculare ritmice, involuntare ale unuia sau ambilor ochi.
Există totuși speranță! Ea vine de la Clinica ”San Juan de Déu” din Barcelona, specializată pe astfel de boli infantile, unde tratamentul pentru Matteo îi poate oferi o viată normală. Din pacate costurile se ridică undeva la 30.000 euro, acestea fiind doar costurile preventive, iar familia nu își permite acest tratament fără ajutor din partea oamenilor cu suflet.

Orice donație contează!

Există o pagina de Facebook destinată lui Matteo, ”Ajutor pentru Matteo” unde puteți urmări evoluția lui, unde puteți dona și lua legătura cu parinții lui.

”Astăzi venim cu o problema mai mare decât noi lăsând orgoliul deoparte cerem ajutor tuturor care pot, e important și cu o distribuire acestui post. Vrem sa ii putem oferi copilului nostru o viata liniștită. După foarte multe investigații plătite pentru ca Casa de Sănătate nu decontează mai nimic, Matteo a fost diagnosticat in octombrie 2020 cu Sindrom West și Nigstamus la ochișori. Precizez ca s-a născut prematur și are Hidrocefalie operat și pus Shunt de drenaj. Pentru acest Sindrom i s-au dat tratamente Sabril și Depakine, a fost ok o perioada și a reînceput sa aibă spasme destul de puternice. Ii trecuseră, începuse sa facă progrese si acum suntem iar de la 0, are 10 luni dar se comporta ca și cum ar avea 3 luni. Numai știm ce sa facem. De curând am apelat la o asociație din Spania pentru a ne ajuta, au luat legătura cu spitalul din Barcelona și sunt de accord sa ne primească, costul preventiv ce ni l-au trimis este între 21000 de euro și 30000, din păcate noi nu avem resurse economice. In prezent se studiaza pretul final care poate varia.Aceasta boala care este mai rară provoacă foarte multe daune la creier, unele fiind ireversibile, pana acum mulțumesc lui Dumnezeu nu i-a provocat daune cât sa se ajungă la operație. Pentru ochi se poate face operație în Austria. Prin aceasta intervenție la ochi se corectează și numai permite ochiului sa fuga în toate direcțiile. Din păcate nu va vedea 100% dar nici nu va ramane orb. Va rog din suflet nu pe noi sa ne ajutați pe bebele nostru. Are nevoie de foarte multa kinetoterapie, stimulare vizuala, psihomotorie, sunt costuri imense și nu ne permitem din păcate. Suntem fără puteri, dar nu vrem sa ne dam bătuți tocmai pentru Matteo.
El ne demonstrează zi de zi ca are voința, ca este un luptător și nu vrem sa îl dezamăgim. Șansă lui è sa ajungem în Barcelona, unde va avea parte de o grămadă de specialiști.
Va rugam dar din dar se face rai.
Dumnezeu ne-a trimis în cale oameni minunați care s-au mobilizat pentru puiul nostru. E o suferință enorma sa stai lângă copil, sa îl vezi plângând și sa nu poți face nimic. Dorim sa il putem auzi din nou cum râde, cum zâmbește.
Va rugam din suflet sa ne ajutați puiuțul.
La 10 luni l-am auzit prima oara ca râdea pana nu au reînceput aceste spasme si acum abia zâmbește. Nu sta în fund, nu își tine talpa picioarelor cum trebuie, de aceea are nevoie și de recuperări intense.Putem fi contactati la Nr. 00 40 (769) 207 331 – Nadia Ristin, pentru mai multe informatii,va multumim!”

În puteți ajuta pe micuțul Matteo să se facă bine, donând în aceste conturi:

Contul în euro:
TITULAR CONT
MANCINI ANTONIO MATTEO
Tatăl lui Matteo
IBAN
RO39BACX0000001846353002
Cod BIC/SWIFT
BACXROBU
Contul in lei:
RO93 BACX 0000 0018 4635 3000
Specificați va rog „DONAȚIE”

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *