web analytics

Președintele Klaus Iohannis: „Vrem să schimbăm din temelii școala românească”

  • ȘCOALA se SCHIMBĂ
  • Iohannis face declarații

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni, de la ora 17:15.

 

 

În această după amiază am avut o discuţie importantă cu ministrul Educaţiei, cu alte persoane din Ministerul Educaţiei. Am abordat 2 teme:

– școala fizic. Am făcut o analiză împreună asupra şcolii care a început de luni în format fizic. Am vrut să ştim câţi copii se duc la şcoală, câte şcoli au rămas închise, câţi copii au Covid-19.
– locul României educate în planul naţional de Redresare şi Rezilenta. Voi explica pe scurt amândouă temele.

Sunt peste 10.000 şcoli care funcţionează fizic, cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt aproximativ 6.000 care funcţionează în scenariul galben. O parte semnificativă din copii merg fizic la şcoală.

Peste 2 milioane de elevi au început fizic şcoală, peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continua studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localitatiile din scenariile galbene şi roşu să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii. Trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a terminat, chiar dacă din fericire s-au adoptat măsuri restrictive care au permis reducerea de noi infectări.

În continuare este extrem de important să fim responsabili şi să respectăm restricţiile. Copiii din România trebuie să aibă scoala în format fizic. Cu atât mai bine respectăm restricţiile, cu atât de mai bine se va desfăşura scoala în format fizic.

Mai multe articole

MASCA OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE, ÎNCHISE SAU DESCHISE! ACCESUL ÎN INSTITUȚII DOAR CU CERTIFICATUL VERDE, INTERZIS LA NUNȚI ȘI LA BOTEZURI

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate