web analytics

Primul PACIENT care a intrat în ȘOC ANAFILACTIC de la VACCIN(AstraZeneca)!

  • Vaccin
  • Șoc anafilactic

Luni, 22 februarie, o femeie de 46 de ani a intrat în șoc anafilactic după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt.

Este într-o stare stabilă, în momentul de față.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), o femeie, în vârstă de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii. Femeia este în stare bună, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare”, a arătat CNCAV.

 

Mai multe articole

RATA de INFECTARE în TIMIȘOARA , SPECTACULOS de MARE!

Rata de infectare 6,65 În Timișoara, coeficientul de infectare se menține ascendent, ajungând la 6,65 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *