web analytics

CONSILIERUL LOCAL ANA MUNTEANU a intrat cu JANDARMII în HOTELUL DEL CORSO din TIMIȘOARA

  • Consilier Local Ana Munteanu
  • HOTEL DEL CORSO

Ana Munteanu, consilieră locală din partea USR PLUS Timișoara, a observat că Del CORSO își primește clienții in interior, cu toate că Timișoara este în carantină.

Consiliera locală s-a deplasat la fața locului, împreună cu un jandarm, transmițând și live pe facebook.

„Știați că există restaurante care preiau ilegal rezervări în această perioadă?

‼️[later edit] Jandarmii au ramas la fata locului sa aplice sancțiuni. Angajații încercau să-i convingă că totul e legal, că toți clienții sunt de fapt cazați la hotel. Ce nu știu ei e că noi știam că rezervarea a fost făcută încă de ieri, pentru patru persoane… toți timișoreni 100%.

În plenul Consiliului Local de săptămâna trecută s-a discutat speța unor societăți comerciale care cereau diverse derogări de la plata chiriilor. Iată, culmea, nu erau dintre cei care respectă regulile – ci unii dintre «șmecherii» care fentează sistemul.

Există două tipuri de oameni: cei care din martie anul trecut respectă cu strictețe regulile chiar dacă și-au pierdut răbdarea, chiar dacă poate ar vrea să-și petreacă o seară la o cină alături de cei dragi.

Și mai sunt «șmecherii». Cei care nu înțeleg că ajunge ca o singură persoană, dintre cei prezenți ilegal în acest local, să aibă COVID 19. Doar o persoană. Dacă știți că există cazuri în care nu este respectată carantina, vă rog semnalați-le autorităților”, a scris Ana Munteanu in postarea pe facebook.

Consiliera susține că a primit mai multe amenințări după live-ul de pe facebook.

Iată ce a scris pe pagina sa de socializare :După live-ul realizat ieri am primit mai multe amenințări.
În general ameninţările au ca scop inducerea unei stări de nesiguranţă, frică şi temeri – oricât de neplăcute sunt aceste sentimente, eu aleg să nu mă las intimidată. 🛑
E paradoxal cum o parte dintre cei care susțineau până acum că nu mai vor să vadă hoție și ilegalități în România – aprobă o conduită nelegală și amenință cu agresiuni fizice atunci când sunt demascate încălcări flagrante ale legii.
În cursul zilei de mâine voi redacta plângeri prealabile către organele de urmărire penală pentru fiecare dintre amenințările primite.
Nu e firesc să-mi fie teamă să merg pe stradă din cauza faptului că am avut curajul să arăt ceva despre care toată lumea vorbește… în șoaptă.
_________________
În altă ordine de idei, vreau să fie extrem de bine înțeleasă poziția mea.
Cunosc personal proprietari de afaceri din domeniul HORECA.
În ultimele 12 luni am asistat la lupta pe care aceștia o duc din cauza pandemiei.
Micii antreprenori locali se zabat la propriu să supraviețuiască.
Au redus la minim cheltuielile.
Au fost nevoiți să se adapteze din mers folosind metode de curierat sau, atunci când a fost posibil, investind în condiții decente cu ajutorul cărora să-i acomodeze pe clienți și în timpul iernii, pe terase.
Îi admir pentru determinare, curaj și munca depusă și în același timp sunt furioasă că încă nu s-au găsit soluții eficiente, la nivel național, de susținere a activității lor.
Dar știți ce au în comun acești mici antreprenori din Timișoara?
Majoritatea au respectat măsurile de prevenție impuse de autorități. Și chiar dacă nu le-a fost ușor, ei n-au încercat să „fenteze” sistemul, ci s-au comportat responsabil.
✅ Sunt total de acord că nu prin sancțiuni și restricții putem să controlăm ce ni se întâmplă, ci doar printr-un comportament responsabil și solidar.
Dar ce e de făcut când ne lovim de un comportament iresponsabil? Închidem ochii? Întoarcem privirea?
Ne amăgim dacă credem că toate pozițiile sunt la fel de valide. Oamenii care instigă la nerespectarea regulilor menite să ne protejeze fac mai mult rău decât își imaginează.
Scopul nostru ar trebui să fie acela de a ne opune unor astfel de comportamente.⛔
Nu poți să strigi că ți se face o nedreptate, timp în care în spatele ușilor tu joci total incorect. Acționând astfel nu poți purta un dialog deschis și credibil.
În calitate de persoană privată voi continua, ca și până acum, să susțin micii antreprenori locali care au un comportament responsabil și care pun sănătatea angajaților și a clienților pe primul loc.
În calitate de consilier local voi susține orice propunere legislativă care o să prevadă măsuri de ajutoare atât a industriei HORECA, cât și a altor industrii grav afectate în această perioadă.

 

Mai multe articole

TÂNĂR DE 18 ANI PRINS CONDUCÂND FĂRĂ PERMIS O MAȘINĂ FURATĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *