web analytics

Președintele CJ TIMIȘ Alin Nica nu a VOTAT CARANTINA!

  • Alin Nica
  • Carantina

Președintele CJ Timiș Alin Nica nu este de acord cu carantina, el se gândește la impactuleconomic al județului Timiș.

Mi-am menținut votul împotriva carantinei în cadrul ședinței CSJU de astăzi. Nu din rea voință ci pentru că nu am primit răspuns la întrebările adresate și pentru că nu sunt de acord cu modul superficial în care au fost tratate problemele cetățenilor. S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 ca Timișoara și zona periurbană să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere.
M-au surprins neplăcut mai multe aspecte dar ce am găsit cu adevărat deranjant au fost vocile care mi-au cerut să nu îmi mai exprim public opinia deoarece sunt în dezacord. Eu, în CJSU, reprezint cetățenii și comunitatea. Spre deosebire de alții, nu mă erijez într-un salvator care știe binele universal al comunității și care dă carantină cu orice preț.
Pentru a treia oară în ultimele săptămâni am cerut o discuție bazată pe date. Am solicitat să ne gândim la toate segmentele societății. Am primit doar argumente medicale, majoritatea emoționale.
Înțeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical și de forțele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient.
Am întrebat cum se gândesc colegii din CJSU să coopteze populația, să o facă parte din proces, respectându-i nevoile. Nu am primit niciun răspuns. Amenzile nu vor convinge cetățenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive.
Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetățenii. Am respectat și vă îndemn să respectați regulile specifice carantinei și forțele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunității să fie auzită, a scris Nica pe facebook.

Mai multe articole

DELEGAȚIE OMS LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ”VICTOR BABEȘ” DIN TIMIȘOARA

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate