web analytics

Ce se ÎNTÂMPLĂ cu ROMÂNII care s-au VACCINAT cu ASTRAZENECA? Agenția Europeană a Medicamentului confirmă că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile de cheaguri de sânge

  • Astrazeneca
  • VACCIN

Într-un comunicat de presă Comitetul pentru siguranță (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a transmis că ”apariția cheagurilor de sânge la nivelul creierului trebuie incluse în prospectul vaccinului ca efecte adverse foarte rare”.

 ”O explicație plauzibilă pentru combinația de cheaguri de sânge și trombocite scăzute este un răspuns imun, care duce la o afecțiune similară cu cea observată uneori la pacienții tratați cu heparină (anticoagulant pentru tratarea trombozei)”, a mai transmis grupul de experți.

”Persoanele care au primit vaccinul ar trebui să solicite asistență medicală imediat dacă dezvoltă simptome ale acestei combinații de cheaguri de sânge și trombocite scăzute din sânge”, a mai transmis comitetul.

Directorul general al EMA, Emeer Cook, a precizat într-o conferință de presă că în continuare, beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depășească riscurile. Cook a mai adăugat: ”asemenea cazuri sunt întâlnite la toate categoriile de persoane, indiferent de sex, vârstă sau istoric medical. Este important ca și persoanele vaccinate, dar și medicii, să monitorizeze în continuare aceste cazuri”.

Agenția Medicamentului recomandă ca persoanele cu vârste de până la 30 de ani să fie vaccinate împotriva Covid cu un alt ser decât cel al AstraZeneca.

sursa: BBC

Mai multe articole

TÂNĂR DE 18 ANI PRINS CONDUCÂND FĂRĂ PERMIS O MAȘINĂ FURATĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *