web analytics

Arafat: „Relaxarea restricţiilor va depinde de rata de vaccinare“

  • Arafat
  • Covid 19

Relaxarea oamenilor începând cu data de 1 iunie va depinde de rata de vaccinare, anunță Raed Arafat. Mai exact, abia după ce 30% din populație va fi vaccinată ar putea fi luate măsuri de relaxare, precum deschiderea a cinematografelor, teatrelor sau a sălilor de spectacole, a explicat şeful DSU.

Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare“, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate“, a mai spus șeful DSU.

 

Mai multe articole

EXPOZIȚIE DE PRODUSE TRADIȚIONALE LA TIMIȘOARA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *