web analytics

Arafat: România este pe scenariu verde, dar nu trebuie interpretat că am scăpat și ne întoarcem la normalitate.

  • Arafat
  • Normalitate

Raed Arafat a avertizat că, deși rata de pozitivare a testelor, precum și cazurile active sunt în scădere, nu trebuie trasă ”prea devreme” concluzia că ”am scăpat”, pentru că ”situația poate să se inverseze până nu ajungem să avem un număr suficient de vaccinuri”.

Secretarul de stat în MAI a declarat, marți, la Digi24, că acum toate județele sunt pe ”verde”, pentru că ”s-au luat unele măsuri din timp, chiar dacă la mulți nu ne place să recunoaștem.

”La ATI am ajuns la 919 cazuri, nivel pe care nu l-am mai atins din 1 decembrie 2020 și est un semn foarte bun”, a spus Arafat, care a adăugat că „dacă vom continua așa cu vaccinare, cu siguranță în 2-3 luni o să ajungem la un nivel și mai bun”.

”Riscul cel mai important când vedem acest lucru, pentru că sunt date publice, e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez? Și acesta ar putea să fie, de fapt, motivul pentru care să ne întoarcem, să crească și efectul pe care l-am obținut în acest moment să-l pierdem”, a punctat șeful DSU.

„Mesajul nu trebuie interpretat greșit, că am scăpat, totul e bine. Acum vedem că toată lumea sună: dar relaxați asta, relaxați asta, gata ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm. Și aici va fi greșeala”, avertizează Raed Arafat.

 

Mai multe articole

TIMIȘUL A ÎNREGISTRAT DOAR UN NOU CAZ DE CORONAVIRUS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *