web analytics

Germania a ridicat azi restricțiile, după șase luni de carantină fermă, dar numai pentru persoanele vaccinate cu ambele doze împotriva Covid, precum și pentru cele care au trecut prin boală

  • Liber la Germania
  • COVID 19

Vineri, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a spus pentru prima dată că al treilea val pare să fi trecut: ”Tendința din ultimele săptămâni a fost confirmată. Al treilea val pare depășit”. Totuși, spre deosebire de alte țări europene, Germania nu a stabilit încă un plan de redeschidere a restaurantelor și barurilor, nici chiar a teraselor. Restricțiile sunt în vigoare de la începutul lunii noiembrie, iar la jumătatea lunii decembrie cancelarul Angela Merkel anunța măsuri și mai stricte, respectiv închiderea școlilor și a firmelor care nu puteau asigura munca de acasă.

Potrivit unui sondaj, 64% dintre cetățenii germani sunt în favoarea relaxărilor restricțiilor doar pentru persoanele  vaccinate sau vindecate de Covid, în condițiile în care sunt până acum doar 7 milioane de persoane (sub 10% din populație) care au primit ambele dozE.

Până acum peste 26 de milioane de germani (34%) au primit deja o primă doză, iar autoritățile intenționează să administreze vaccin anti-Covid tuturor adolescenților cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august.

 

Mai multe articole

”NOI REVITALIZĂM ORAȘUL!” TU CUM VREI SĂ ARATE SPAȚIILE PUBLICE DIN LUGOJ?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donează prin Paypal sau Revolut.

Aplicația Tele Europa Nova pe Android

acum pe Google Play

Publicitate